Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.)
Τσικαλάκης Γεώργιος
Ο Γεώργιος Τσικαλάκης, είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) στο τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας (Πολιτική και Δεοντολογία της Διατροφής). Απόφοιτος της Πατμιάδας Σχολής, της Ανώτερης Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης και του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στην Βυζαντινή, μεταβυζαντινή και παραδοσιακή Μελοποιία στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συνεργάστηκε με το τμήμα σε προγράμματα Interegg και ΕΠΕΑΕΚ. Μέλος της Βυζαντινής Πανεπιστημιακής χορωδίας Θεσσαλονίκης. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Εξειδίκευσης στην Ιστορία από το τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ και Μ.Α. Διεθνούς Πολιτικής στο τμήμα Πολιτικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του ULB (Βέλγιο). Διδάκτορας στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ με θέμα την ιστορία διεθνών σχέσεων (Ελληνοτουρκικές σχέσεις). Υπηρέτησε τον Ελληνικό Στρατό ως έφεδρος Αξιωματικός Πυροβολικού. Εργάστηκε: α) σε εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων για εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, β) συνεργάτης κοινοβουλευτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ευρωπαίους Σοσιαλιστές), γ) καθηγητής θρησκευτικών σε Ελλάδα και Βέλγιο για 15 χρόνια, δ) διδάσκων στο Τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης ε) στη Σχολή Αστυφυλάκων τμήμα Σητείας. Το 2017 μετατάχθηκε σε θέση ΕΔΙΠ στο ΤΕΙ Κρήτης (νυν Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο). Έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του Εξωτερικού για το Κρητικό Ελαιόλαδο (Τυνησία-Αλγερία-Ολλανδία), συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Ομιλεί άριστα Αγγλικά-Γαλλικά ενώ γνωρίζει Ολλανδικά- και Τουρκικά. Ειδικεύεται σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης νερού, ενώ μέρος της επιστημονικής του δραστηριότητας είναι στο στόχο 12 της βιώσιμης ανάπτυξης (Υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση στα τρόφιμα). Είναι νυμφευμένος με την Δρ. Νεοφώτιστου Ελευθερία και πατήρ δύο τέκνων.Ο Γεώργιος Τσικαλάκης, είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) στο τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας (Πολιτική και Δεοντολογία της Διατροφής). Απόφοιτος της Πατμιάδας Σχολής, της Ανώτερης Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης και του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στην Βυζαντινή, μεταβυζαντινή και παραδοσιακή Μελοποιία στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συνεργάστηκε με το τμήμα σε προγράμματα Interegg και ΕΠΕΑΕΚ. Μέλος της Βυζαντινής Πανεπιστημιακής χορωδίας Θεσσαλονίκης. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Εξειδίκευσης στην Ιστορία από το τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ και Μ.Α. Διεθνούς Πολιτικής στο τμήμα Πολιτικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του ULB (Βέλγιο). Διδάκτορας στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ με θέμα την ιστορία διεθνών σχέσεων (Ελληνοτουρκικές σχέσεις). Υπηρέτησε τον Ελληνικό Στρατό ως έφεδρος Αξιωματικός Πυροβολικού. Εργάστηκε: α) σε εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων για εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, β) συνεργάτης κοινοβουλευτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ευρωπαίους Σοσιαλιστές), γ) καθηγητής θρησκευτικών σε Ελλάδα και Βέλγιο για 15 χρόνια, δ) διδάσκων στο Τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης ε) στη Σχολή Αστυφυλάκων τμήμα Σητείας. Το 2017 μετατάχθηκε σε θέση ΕΔΙΠ στο ΤΕΙ Κρήτης (νυν Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο). Έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του Εξωτερικού για το Κρητικό Ελαιόλαδο (Τυνησία-Αλγερία-Ολλανδία), συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Ομιλεί άριστα Αγγλικά-Γαλλικά ενώ γνωρίζει Ολλανδικά- και Τουρκικά. Ειδικεύεται σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης νερού, ενώ μέρος της επιστημονικής του δραστηριότητας είναι στο στόχο 12 της βιώσιμης ανάπτυξης (Υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση στα τρόφιμα). Είναι νυμφευμένος με την Δρ. Νεοφώτιστου Ελευθερία και πατήρ δύο τέκνων.
Τηλ: 28430-29499, Email: gtsikalakis@hmu.gr
Scopus Author ID: 57718416700
Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.)
Νεοφώτιστου Ελευθερία
H Δρ. Νεοφώτιστου Ελευθερία ανήκει στο εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό με γνωστικό αντικείμενο ¨Γενική και Ανόργανη Χημεία ¨. Είναι χημικός , κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (2005) και διδακτορικού διπλώματος (2009) από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στον τομέα της ανόργανης χημείας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη – αξιολόγηση της ποιότητας προϊόντων διατροφής (π.χ νερό, λάδι, μέλι).
Τηλ. 28430-20006
Εmail: eneofotistou@hmu.gr