Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Δράσεις Εξωστρέφειας και Διασύνδεσης με την Κοινωνία

 

Ημερομηνία Τίτλος Δράσης Διοργάνωση Τίτλος παρουσίασης/παρέμβασης ΕΛΜΕΠΑ
22 Δεκεμβρίου 2023 Το Πανεπιστήμιο των Ορέων στις αγροτικές φυλακές Αγιάς Χανίων Πανεπιστήμιο των Ορέων Eπίσκεψη των ομάδων των Καθηγητών–ιατρών και νοσηλευτών του Πανεπιστημίου, στις αγροτικές φυλακές Αγιάς Χανίων, όπου εξετάστηκαν οι κρατούμενοι.
Ομάδα Κοινοτικής Διατροφής
Υπεύθυνη αποστολής: κ. Α. Μαρκάκη, αν. καθ. Κλινικής Διατροφής.
11 Δεκεμβρίου 2023 ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΥΓΕΙΑ, Η διατροφή και ο ρόλος της, στην υγεία και στην εκπαίδευση για την αειφορία Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Διατροφικές ετικέτες τυποποιημένων τροφίμων». Ράϊκος Βασίλειος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.
«Διαιτητικοί κώδικες και περιβάλλον. Πόσο η μεσογειακή διατροφή το επιβαρύνει; » Τσικαλάκης Γεώργιος, Ε.ΔΙ.Π. Τμήμα Επιστημών Διατροφής-Διαιτολογίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
24 Νομεβρίου 2023 Διασύνδεση με την τοπική κοινωνία Πανεπιστήμιο των Ορέων σε συνεργασία με την ομάδα “Κοινοτικής Διατροφής” του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του ΕΛΜΕΠΑ Συμμετοχή της ομάδας “Κοινοτικής Διατροφής” του ΕΛΜΕΠΑ σε εξόρμηση του Πανεπιστημίου των Ορέων στον Άγιο Μάμα, Ρεθύμνου, στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας και διασύνδεσης με την κοινωνία του ΕΛΜΕΠΑ. (Μουρατίδου Θ., Σφακιανάκη Ε.,μεταπτυχιακοί φοιτητές/του ΕΛΜΕΠΑ: κ. Δημητριάδου Ε., κ. Μανίδης Α.,κ. Σταματίου Ρ.)
2023 Διασύνδεση με την τοπική κοινωνία 1ο Νηπιαγωγείο Σητείας σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ «Υγιεινή διατροφή κατά την νηπιακή ηλικία» (Μουρατίδου Θ., Σφακιανάκη Ε., Μπαλαφούτη Θ.)
2023 Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ A’ 136 – 03.08.2021) Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις. 1ο Γυμνάσιο Σητείας σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ «Ο ρόλος της επεξεργασίας στην θρεπτική αξία των τροφίμων» (Βασίλης Ράικος )
2023 Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ A’ 136 – 03.08.2021) Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις. 1ο Γυμνάσιο Σητείας σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ «Ο ρόλος της εκπαιδευτικής κοινότητας στην διαμόρφωση διατροφικής συμπεριφοράς» (Μουρατίδου Θ.)
2023 Διασύνδεση με την τοπική κοινωνία 1ο Γυμνασιο Σητείας σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ «Υγιεινή διατροφή κατά την εφηβική ηλικία» (Σφακιανάκη Ε.)
2023 Εκδήλωση για την ψυχική και σωματική μας υγεία στη μετά covid εποχή Τμήμα Επιστημων Διατροφής & Διαιτολογίας ΕΛΜΕΠA, ΔΟΚΑΣ και Νοσοκομείο Σητείας «Διατροφή και χρόνια νοσήματα» (Μπαλαφούτη Θ.)
2021 Τηλεοπτική εκπομπή “Ορθόδοξος Λόγος” Τηλεοπτικός σταθμός ΚρήτηTV Αγία Τεσσαρακοστή και Νηστεία
2021 Διασύνδεση με την τοπική κοινωνία Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοκεφάλου σε συνεργασία  με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ «Ενδιαφερόμαστε για την διατροφή μας, ενδιαφερόμαστε για την υγεία μας» (Μουρατίδου Θ., Σφακιανάκη Ε., Μπαλαφούτη Θ.)
2019 Γαία Ετεοκρητών  «Πραισίων Γεύσεις» ΕΛΜΕΠΑ και Μουσείο Ιστορίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πραισού «Από την Διατροφή της Ανάγκης στην Διατροφή της Χαράς»  (Ψαρουδάκη Α.)
2018 Γιορτή Υγείας, Διατροφής και Ευεξίας ΤΕΙ Κρήτης και Δήμος Σητείας «Σητειακή διατροφική κουλτούρα. Παραδοσιακή γαστρονομία,  παράγοντας πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας»  (Ψαρουδάκη Α.)
Μετάβαση στο περιεχόμενο