| Συμμετοχή του Τμήματος στο έργο « “Εθνικό Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής & της σωματικής άσκησης σε επίπεδο κοινότητας –Αντιμετωπίζοντας την Παιδική Παχυσαρκία”», 2025-2026, το οποίο επιχορηγείτε από τη UNICEF |
| Εδώδιμα αυτοφυή της Κρήτης ως εναλλακτικές νέες καλλιέργειες συμβάλλοντας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, στην προστασία υποβάθμισης εδάφους και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» Συντονιστής: Τμήμα Γεωπονίας ΕΛΜΕΠΑ, Μέλος Επιχειρησιακής Ομάδας: Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας ΕΛΜΕΠΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος: Επικ καθηγήτρια Αντωνία Ψαρουδάκη. Χρηματοδότηση: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.» |
| Promoting Entrepreneurship and Gastronomy Tourism, 2023-ongoing, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο πλαίσιο του EU Programmes, ERASMUS+ |
| Metabolite signatures of Mediterranean diet, cognitive change and AD risk, 2023-2026, Alzheimer’s Association Research Grant |
| «Κρητικό-Μεσογειακό πρότυπο διατροφής ως διαχρονικό εργαλείο προαγωγής και προάσπισης της υγείας και καινοτομίας στην κοινότητα, 2022-2024, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. |
| «Μεταφράζοντας την επιστημονική γνώση κοινοτικών παρεμβάσεων σε στρατηγικές δημόσιας υγείας για την πρόληψη καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες», 2022-2024, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. |
| Διαχείριση βάρους κατά τη μετα-Covid εποχή: Καταγραφή, παρέμβαση και προετοιμασία κλιμάκωσης στον πληθυσμό της Κρήτης, με στόχο τη βελτίωση της πρόγνωσης και τον περιορισμό των επιπτώσεων στη δημόσια υγεία, 2022-2023, , Περιφέρεια Κρήτης |
| «Εδώδιμα αυτοφυή της Κρήτης ως εναλλακτικές νέες καλλιέργειες συμβάλλοντας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, στην προστασία υποβάθμισης εδάφους και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή», Μ16ΣΥΝ2-00283, ΜΕΤΡΟ 16 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ |
| “Καινοτόμα αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές: Προώθηση Ελιάς και Ελαιολάδου”, Μ16ΣΥΝ-00608, ΜΕΤΡΟ 16 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ |
| Δράσεις για την βέλτιστη αξιοποίηση του δυναμικού της χαρουπιάς στην Περιφέρεια Κρήτης, 2021-2024, Περιφέρεια Κρήτης |
| «NanoBioPack», Αειφόρες συσκευασίες τροφίμων με βάση αιθέρια έλαια σε πολυμερείς μήτρες,2020-ongoing, Συνολικός Προϋπολογισμός χχχ € , Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) |
| Agro4Crete,Εμβληματική Ερευνητική Δράση Εθνικής Εμβέλειας για την Αξιοποίηση Νέων Τεχνολογιών στον Τομέα της Αγροδιατροφής, 2018-202, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. |
| Δημιουργία Δομής Στήριξης – Ανάπτυξης της Οικοτεχνίας και της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Κρήτη (Στήριξη της μικρής και πολύ μικρής Επιχειρηματικότητας), 2018-2021, |
| «Τρώγω Κρητικά Ζω Υγιεινά» ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ – ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: «ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» με Κ.Α.2020ΕΠ00200010 ΣΑΕΠ002 Υποέργου 4 «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» 2021-2022 Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. |
| «CRETAN GREENS 4CLIMA PRO» «Εδώδιμα αυτοφυή της Κρήτης ως εναλλακτικές νέες καλλιέργειες συμβάλλοντας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, στην προστασία υποβάθμισης εδάφους και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» 2023-2025, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2014 – 2020 |