Εδώδιμα αυτοφυή της Κρήτης ως εναλλακτικές νέες καλλιέργειες συμβάλλοντας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, στην προστασία υποβάθμισης εδάφους και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» Συντονιστής: Τμήμα Γεωπονίας ΕΛΜΕΠΑ, Μέλος Επιχειρησιακής Ομάδας: Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας ΕΛΜΕΠΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος: Επικ καθηγήτρια Αντωνία Ψαρουδάκη. Χρηματοδότηση: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.» |
Promoting Entrepreneurship and Gastronomy Tourism, 2023-ongoing, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο πλαίσιο του EU Programmes, ERASMUS+ |
Metabolite signatures of Mediterranean diet, cognitive change and AD risk, , 2023-2026, Alzheimer’s Association Research Grant |
«Κρητικό-Μεσογειακό πρότυπο διατροφής ως διαχρονικό εργαλείο προαγωγής και προάσπισης της υγείας και καινοτομίας στην κοινότητα, 2022-2024, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. |
«Μεταφράζοντας την επιστημονική γνώση κοινοτικών παρεμβάσεων σε στρατηγικές δημόσιας υγείας για την πρόληψη καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες», 2022-2024, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. |
Διαχείριση βάρους κατά τη μετα-Covid εποχή: Καταγραφή, παρέμβαση και προετοιμασία κλιμάκωσης στον πληθυσμό της Κρήτης, με στόχο τη βελτίωση της πρόγνωσης και τον περιορισμό των επιπτώσεων στη δημόσια υγεία, 2022-2023, , Περιφέρεια Κρήτης |
Exploitation of Mesquite Tree (Prosopis laevigata) as a Sustainable Source of Food with High Nutritional and Economical Value in the Mezquital Valley, Hidalgo Mexico, 2021, BBSRC – Newton fund |
«Εδώδιμα αυτοφυή της Κρήτης ως εναλλακτικές νέες καλλιέργειες συμβάλλοντας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, στην προστασία υποβάθμισης εδάφους και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή», Μ16ΣΥΝ2-00283, ΜΕΤΡΟ 16 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ |
“Καινοτόμα αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές: Προώθηση Ελιάς και Ελαιολάδου”, Μ16ΣΥΝ-00608, ΜΕΤΡΟ 16 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ |
Δράσεις για την βέλτιστη αξιοποίηση του δυναμικού της χαρουπιάς στην Περιφέρεια Κρήτης, 2021-2024, Περιφέρεια Κρήτης |
«NanoBioPack», Αειφόρες συσκευασίες τροφίμων με βάση αιθέρια έλαια σε πολυμερείς μήτρες,2020-ongoing, Συνολικός Προϋπολογισμός χχχ € , Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) |
Agro4Crete,Εμβληματική Ερευνητική Δράση Εθνικής Εμβέλειας για την Αξιοποίηση Νέων Τεχνολογιών στον Τομέα της Αγροδιατροφής, 2018-202, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. |
Δημιουργία Δομής Στήριξης – Ανάπτυξης της Οικοτεχνίας και της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Κρήτη (Στήριξη της μικρής και πολύ μικρής Επιχειρηματικότητας), 2018-2021, |
«Τρώγω Κρητικά Ζω Υγιεινά» ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ – ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: «ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» με Κ.Α.2020ΕΠ00200010 ΣΑΕΠ002 Υποέργου 4 «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» 2021-2022 Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. |
«CRETAN GREENS 4CLIMA PRO» «Εδώδιμα αυτοφυή της Κρήτης ως εναλλακτικές νέες καλλιέργειες συμβάλλοντας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, στην προστασία υποβάθμισης εδάφους και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» 2023-2025, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2014 – 2020 |