Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Εισηγήσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια, Σεμινάρια και Ημερίδες

 

 

Ημερομηνία Τίτλος Δραστηριότητας Διοργάνωση Τίτλος παρουσίασης/παρέμβασης ΕΛΜΕΠΑ
Εισηγήσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια (Ομιλίες)
2018 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή «Ιατρικής της Άθλησης»   Εργαστήριο Αθλητιατρικής, ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ Κατάρτιση διαιτολογίου για αθλητές (Μαράκη Μ.)
2018 1st European Conference of the European Forum for Primary Care “Vulnerability and Compassion: The role of Primary Care in Europe” How to overcome the austerity period?” Nutritional
status and adherence to Mediterranean diet of family caregivers of Alzheimer’s disease patients (Μarkaki A, Chalkiadaki A, Stefanoudaki G, Chroniari M, Panagiotakis S, Tziraki Ch)
2019 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Επιδράσεις της διατροφής, της άσκησης και του ύπνου στο μεταγευματικό μεταβολισμό (Μαράκη Μ.)
2019 29ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας Πανελλήνιος  Σύλλογος  Φυσικοθεραπευτών Επίδραση της θεραπευτικής άσκησης και φυσικής δραστηριότητας στην παχυσαρκία & τη λιπιδαιμία (Μαράκη Μ.)
2020 Ρευματικά νοσήματα και Διατροφή. Διαδικτυακό Πανθεσσαλικό Συνέδριο Γνωρίζοντας τα ρευματικά νοσήματα (Μαρκάκη Α.)
2020 13ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Διαμόρφωση και εφαρμογή διατροφικής πολιτικής: trans λιπαρά οξέα (Μουρατίδου Θ.)
2020 13th Macedonian Congress on Nutrition & Dietetics Hydration of the human body and its relation with obesity (A. Chatzaki, V. Zafiropulos, G. Bempis, M.-A. Moysaki, F. Papaiacovou)
2021 28th European Congress on Obesity (ECO2021) Obesity and variation of human body hydration (A. Chatzaki, G. Bempis, M.-A. Moysaki, F. Papaiacovou, V. Zafiropulos)
2021 International Conference on Water and Energy University of Chlef Exploitation of hydroelectric potential of the irrigation reservoirs in Eastern Crete (Georgios J. Tsikalakis, Panagiotis J. Bourbourakis, Nikolaos Makrinakis)
2021 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας «Οικολογία και Διατήρηση της Φύσης: πρόοδος και προκλήσεις σε εποχή κρίση Τροφοχιλιόμετρα: Ερωτήματα δεοντολογία για τη σχέση οικολογίας και οικονομία Τροφοχιλιόμετρα: Ερωτήματα δεοντολογία για τη σχέση οικολογίας και οικονομία (Τσικαλάκης Γ.)
2021 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer & 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Μεσογειακή Δίαιτα και Νόσος του Πάρκινσον (Μαράκη Μ.)
2021 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Μεσογειακή Δίαιτα και Νόσος του Πάρκινσον  (Μαράκη Μ.)
2021 3ο Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων & Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μεσογειακή Δίαιτα και νόσος Parkinson  (Μαράκη Μ.)
2022 3rd International Conference on Environemental Design Transforming a power plant into an Educational Centre: Agia Small Hydroelectric Power Plant (Σ3. Panagiotis J. Bourbourakis and Georgios J. Tsikalakis)
2022 1st International Conference of Nutritional Sciences and Dietetics “Department of Nutritional Sciences and Dietetics of the
International Hellenic University and the Association of Dietitians-Nutritionists of Greece.”
«Public health actions that appear promising to halt obesity» (Mouratidou T.)
2022 4ο Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων & Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ανοσοδιατροφή στα ρευματικά νοσήματα (Μαράκη Μ.)
2022 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας Ελληνική Εταιρεία Νευρολογίας Διατροφή & Νόσος Parkinson (Μαράκη Μ.)
2022 webinar: Διεπιστημονική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας Τομέας Πρόνοιας & Ιατρείο Μεταβολικών Νοσημάτων ΑΤΠΣΥΤΕ Μεσογειακός τρόπος ζωής: Η επιλογή μας για
προστασία από τον Covid και η λύση για την παχυσαρκία (Μαράκη Μ.)
2022 RETASTE Conference Saving Resources
through Nutrition in the context of Education for Sustainability – The example of the  Cretan Diet  model (Christoforidi I., Filippaki A., Alexopoulou A.,  Daliakopoulos I.D.,  Psaroudaki A.)
2022 RETASTE Conference Pilot training in Cretan diet and food reuse (Filippaki A., Christoforidi I., Alexopoulou A.,  Psaroudaki A.)
2022 70th international Congress and Annual Meeting of the Society for Medicinal Plant and   Natural Product Research Phytochemical  study of Campanula pelviformis, an edible species of eastern Crete (Tsiftsoglou O., Lagogiannis G, Psaroudaki A., Vatsiotou K., Lazari D.)
2022 TERRAENVISION Bringing the Wood and Scrub to the Mediterranean  Urban Park (Christoforidi, I., Kollaros, D., Papadakaki, M., Psaroudaki, A., Manios, T., and   Daliakopoulos, I.N)
2023 Διεθνές Επιστημονικό Σεμινάριο: Comprehensive study of well-being throughout life: Physical activity and nutrition influences Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ΕΚΠΑ & ερευνητική ομάδα Psychological and Transcultural Aspects of Health and Illness. Mediterranean Diet & Neurodegenerative Diseases (Maraki. M)
Εισηγήσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια (Αναρτημένες Ανακοινώσεις)
2018 5th International Conference on Clinical Nutrition, Austria Formulating orange oil-in-water beverage emulsions for effective delivery of bio-actives: influence of carrier oil type on chemical stability, antioxidant activity and in vitro bioaccessibility of lycopene (Erika Meroni, Vassilios Raikos)
2019 13th European Nutrition Conference, Ireland Vicia faba hull: A novel source of fibre, and a functional food with antidiabetic properties (Viren Ranawana, Gordon McDougall, Nicholas Hayward, Vassilios Raikos)
2020 Nutrition Society Summer Conference, Scotland Broad bean hull as a functional ingredient for the development of high-fibre bread
(Qian Qian Ni, Viren Ranawana, Helen E. Hayes, Nicholas J. Hayward, Vassilios Raikos)
2022 34ο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο Διερεύνηση του Επιπολασμού των Τροφικών Αλεργιών σε Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας στην Ελλάδα (Σεμίνα Λαμπαούνα, Γεώργιος Φραγκιαδάκης, Μαρία Μαράκη, Γεώργιος Τσικαλάκης, Θεονύμφη Ταβλαδάκη)
2022 34ο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο Πανδημία της Νόσου Covid-19 και Επιδημία της Παχυσαρκίας σε Παιδιά και Εφήβους (Γεωργία Ψαρουδάκη, Γεώργιος Φραγκιαδάκης, Ειρήνη Σφακιανάκη, Γεώργιος Τσικαλάκης, Θεονύμφη Ταβλαδάκη)
2023 13th International Gut Microbiology Symposium, Scotland Microencapsulation and its efficacy in protecting the viability of a novel anaerobic bacterium (Anwar Kandari, Jenny C. Martin, Vassilios Raikos, Karen P. Scott)
Εισηγήσεις σε Σεμινάρια και Ημερίδες
2019 1η Επιστημονική Ημερίδα ΕΔΔΕ Κρήτης ΕΔΔΕ Κρήτης Διατροφική θεραπεία Τελικού Σταδίου Χρόνιας Νεφρικής Ανεπάρκειας. (Μαρκάκη Α.)
2020 «Διατροφή: η σημασία και ο ρόλος της στη σωματική και ψυχική υγεία
των παιδιών»
Διαδικτυακό σεμινάριο του εθνικού δικτύου: «ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΥΓΕΙΑ» Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου «Διατροφικά προγράμματα παρέμβασης στο
σχολικό περιβάλλον»  (Μουρατίδου Θ.)
2021 «Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία» Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ «Η σωστή διατροφή των παιδιών της πρώιμης εφηβικής ηλικίας»  (Μουρατίδου Θ., Σφακιανάκη)
2022 Σχολικό Δίκτυο Δράσης «Ταπερίστας» Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας «Yγιεινή διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία με αντίστοιχες προτάσεις για γρήγορο και υγιεινό σνακ στο σχολείο» (Μουρατίδου Θ., Σφακιανάκη)
2022 «Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία» Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ «Υγιεινή διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία»
Συστάσεις για υγιεινή διατροφή και προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο» (Σφακιανάκη Ε.)
2022  International Health Communication Summer Seminar Rutgers University (U.S.A.)
and the Hellenic Mediterranean University (Greece)
Cretan Diet: A journey from the Minoan era to an evidence-based therapeutic nutrition (Markaki A.)
2023 Δράση για την Διατροφή Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία  με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ «Διατροφή και παιχνίδι» (Σφακιανάκη Ε.)
2023 “Μαγειρεύοντας” τη διατροφή μου. Συζητώντας “διατροφικά” Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ «Υγιεινή διατροφή κατά την παιδική ηλικία»
Συστάσεις για υγιεινή διατροφή και προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο» (Σφακιανάκη Ε.)
2023 «Μαθαίνω για τη διατροφή και το ρόλο της στην υγεία αλλά και στην κλιματική αλλαγή» Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου «Υγιεινή διατροφή κατά την ενήλικη ζωή, συστάσεις & προτάσεις για υγιεινά γεύματα» (Σφακιανάκη Ε.)
2023 «Αρχές, Πρακτικές και Μέθοδοι Βιώσιμης Διατροφής μέσα από τα Δίκτυα των Κ.Π.Ε./Κ.Ε.ΠΕ.Α» Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας «Η επίδραση της διατροφής στη σωματική και ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων» (Μουρατίδου Θ.)
2023 «Αρχές, Πρακτικές και Μέθοδοι Βιώσιμης Διατροφής μέσα από τα Δίκτυα των Κ.Π.Ε./Κ.Ε.ΠΕ.Α» Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας «Τρόφιμα και Περιβάλλον: Από τη βιώσιμη παραγωγή στη βιώσιμη κατανάλωση»» (Τσικαλάκης Γ.)
Μετάβαση στο περιεχόμενο