Ημερομηνία | Τίτλος Δραστηριότητας | Διοργάνωση | Τίτλος παρουσίασης/παρέμβασης ΕΛΜΕΠΑ |
Εισηγήσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια (Ομιλίες) | |||
2018 | 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή «Ιατρικής της Άθλησης» | Εργαστήριο Αθλητιατρικής, ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ | Κατάρτιση διαιτολογίου για αθλητές (Μαράκη Μ.) |
2018 | 1st European Conference of the European Forum for Primary Care “Vulnerability and Compassion: The role of Primary Care in Europe” How to overcome the austerity period?” | Nutritional status and adherence to Mediterranean diet of family caregivers of Alzheimer’s disease patients (Μarkaki A, Chalkiadaki A, Stefanoudaki G, Chroniari M, Panagiotakis S, Tziraki Ch) |
|
2019 | 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης | Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης | Επιδράσεις της διατροφής, της άσκησης και του ύπνου στο μεταγευματικό μεταβολισμό (Μαράκη Μ.) |
2019 | 29ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας | Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών | Επίδραση της θεραπευτικής άσκησης και φυσικής δραστηριότητας στην παχυσαρκία & τη λιπιδαιμία (Μαράκη Μ.) |
2020 | Ρευματικά νοσήματα και Διατροφή. Διαδικτυακό Πανθεσσαλικό Συνέδριο | Γνωρίζοντας τα ρευματικά νοσήματα (Μαρκάκη Α.) | |
2020 | 13ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας | Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος | Διαμόρφωση και εφαρμογή διατροφικής πολιτικής: trans λιπαρά οξέα (Μουρατίδου Θ.) |
2020 | 13th Macedonian Congress on Nutrition & Dietetics | Hydration of the human body and its relation with obesity (A. Chatzaki, V. Zafiropulos, G. Bempis, M.-A. Moysaki, F. Papaiacovou) | |
2021 | 28th European Congress on Obesity (ECO2021) | Obesity and variation of human body hydration (A. Chatzaki, G. Bempis, M.-A. Moysaki, F. Papaiacovou, V. Zafiropulos) | |
2021 | International Conference on Water and Energy | University of Chlef | Exploitation of hydroelectric potential of the irrigation reservoirs in Eastern Crete (Georgios J. Tsikalakis, Panagiotis J. Bourbourakis, Nikolaos Makrinakis) |
2021 | 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας «Οικολογία και Διατήρηση της Φύσης: πρόοδος και προκλήσεις σε εποχή κρίση | Τροφοχιλιόμετρα: Ερωτήματα δεοντολογία για τη σχέση οικολογίας και οικονομία | Τροφοχιλιόμετρα: Ερωτήματα δεοντολογία για τη σχέση οικολογίας και οικονομία (Τσικαλάκης Γ.) |
2021 | 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer & 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων | Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών | Μεσογειακή Δίαιτα και Νόσος του Πάρκινσον (Μαράκη Μ.) |
2021 | 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας | Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων | Μεσογειακή Δίαιτα και Νόσος του Πάρκινσον (Μαράκη Μ.) |
2021 | 3ο Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας | Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων & Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας | Μεσογειακή Δίαιτα και νόσος Parkinson (Μαράκη Μ.) |
2022 | 3rd International Conference on Environemental Design | Transforming a power plant into an Educational Centre: Agia Small Hydroelectric Power Plant (Σ3. Panagiotis J. Bourbourakis and Georgios J. Tsikalakis) | |
2022 | 1st International Conference of Nutritional Sciences and Dietetics | “Department of Nutritional Sciences and Dietetics of the International Hellenic University and the Association of Dietitians-Nutritionists of Greece.” |
«Public health actions that appear promising to halt obesity» (Mouratidou T.) |
2022 | 4ο Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας | Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων & Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας | Ανοσοδιατροφή στα ρευματικά νοσήματα (Μαράκη Μ.) |
2022 | 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας | Ελληνική Εταιρεία Νευρολογίας | Διατροφή & Νόσος Parkinson (Μαράκη Μ.) |
2022 | webinar: Διεπιστημονική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας | Τομέας Πρόνοιας & Ιατρείο Μεταβολικών Νοσημάτων ΑΤΠΣΥΤΕ | Μεσογειακός τρόπος ζωής: Η επιλογή μας για προστασία από τον Covid και η λύση για την παχυσαρκία (Μαράκη Μ.) |
2022 | RETASTE Conference | Saving Resources through Nutrition in the context of Education for Sustainability – The example of the Cretan Diet model (Christoforidi I., Filippaki A., Alexopoulou A., Daliakopoulos I.D., Psaroudaki A.) |
|
2022 | RETASTE Conference | Pilot training in Cretan diet and food reuse (Filippaki A., Christoforidi I., Alexopoulou A., Psaroudaki A.) | |
2022 | 70th international Congress and Annual Meeting of the Society for Medicinal Plant and Natural Product Research | Phytochemical study of Campanula pelviformis, an edible species of eastern Crete (Tsiftsoglou O., Lagogiannis G, Psaroudaki A., Vatsiotou K., Lazari D.) | |
2022 | TERRAENVISION | Bringing the Wood and Scrub to the Mediterranean Urban Park (Christoforidi, I., Kollaros, D., Papadakaki, M., Psaroudaki, A., Manios, T., and Daliakopoulos, I.N) | |
2023 | Διεθνές Επιστημονικό Σεμινάριο: Comprehensive study of well-being throughout life: Physical activity and nutrition influences | Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ΕΚΠΑ & ερευνητική ομάδα Psychological and Transcultural Aspects of Health and Illness. | Mediterranean Diet & Neurodegenerative Diseases (Maraki. M) |
Εισηγήσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια (Αναρτημένες Ανακοινώσεις) | |||
2018 | 5th International Conference on Clinical Nutrition, Austria | Formulating orange oil-in-water beverage emulsions for effective delivery of bio-actives: influence of carrier oil type on chemical stability, antioxidant activity and in vitro bioaccessibility of lycopene (Erika Meroni, Vassilios Raikos) | |
2019 | 13th European Nutrition Conference, Ireland | Vicia faba hull: A novel source of fibre, and a functional food with antidiabetic properties (Viren Ranawana, Gordon McDougall, Nicholas Hayward, Vassilios Raikos) | |
2020 | Nutrition Society Summer Conference, Scotland | Broad bean hull as a functional ingredient for the development of high-fibre bread (Qian Qian Ni, Viren Ranawana, Helen E. Hayes, Nicholas J. Hayward, Vassilios Raikos) |
|
2022 | 34ο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο | Διερεύνηση του Επιπολασμού των Τροφικών Αλεργιών σε Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας στην Ελλάδα (Σεμίνα Λαμπαούνα, Γεώργιος Φραγκιαδάκης, Μαρία Μαράκη, Γεώργιος Τσικαλάκης, Θεονύμφη Ταβλαδάκη) | |
2022 | 34ο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο | Πανδημία της Νόσου Covid-19 και Επιδημία της Παχυσαρκίας σε Παιδιά και Εφήβους (Γεωργία Ψαρουδάκη, Γεώργιος Φραγκιαδάκης, Ειρήνη Σφακιανάκη, Γεώργιος Τσικαλάκης, Θεονύμφη Ταβλαδάκη) | |
2023 | 13th International Gut Microbiology Symposium, Scotland | Microencapsulation and its efficacy in protecting the viability of a novel anaerobic bacterium (Anwar Kandari, Jenny C. Martin, Vassilios Raikos, Karen P. Scott) | |
Εισηγήσεις σε Σεμινάρια και Ημερίδες | |||
2019 | 1η Επιστημονική Ημερίδα ΕΔΔΕ Κρήτης | ΕΔΔΕ Κρήτης | Διατροφική θεραπεία Τελικού Σταδίου Χρόνιας Νεφρικής Ανεπάρκειας. (Μαρκάκη Α.) |
2020 | «Διατροφή: η σημασία και ο ρόλος της στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών» |
Διαδικτυακό σεμινάριο του εθνικού δικτύου: «ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΥΓΕΙΑ» Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου | «Διατροφικά προγράμματα παρέμβασης στο σχολικό περιβάλλον» (Μουρατίδου Θ.) |
2021 | «Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία» | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ | «Η σωστή διατροφή των παιδιών της πρώιμης εφηβικής ηλικίας» (Μουρατίδου Θ., Σφακιανάκη) |
2022 | Σχολικό Δίκτυο Δράσης «Ταπερίστας» | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας | «Yγιεινή διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία με αντίστοιχες προτάσεις για γρήγορο και υγιεινό σνακ στο σχολείο» (Μουρατίδου Θ., Σφακιανάκη) |
2022 | «Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία» | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ | «Υγιεινή διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία» Συστάσεις για υγιεινή διατροφή και προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο» (Σφακιανάκη Ε.) |
2022 | International Health Communication Summer Seminar | Rutgers University (U.S.A.) and the Hellenic Mediterranean University (Greece) |
Cretan Diet: A journey from the Minoan era to an evidence-based therapeutic nutrition (Markaki A.) |
2023 | Δράση για την Διατροφή | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ | «Διατροφή και παιχνίδι» (Σφακιανάκη Ε.) |
2023 | “Μαγειρεύοντας” τη διατροφή μου. Συζητώντας “διατροφικά” | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ | «Υγιεινή διατροφή κατά την παιδική ηλικία» Συστάσεις για υγιεινή διατροφή και προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο» (Σφακιανάκη Ε.) |
2023 | «Μαθαίνω για τη διατροφή και το ρόλο της στην υγεία αλλά και στην κλιματική αλλαγή» | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου | «Υγιεινή διατροφή κατά την ενήλικη ζωή, συστάσεις & προτάσεις για υγιεινά γεύματα» (Σφακιανάκη Ε.) |
2023 | «Αρχές, Πρακτικές και Μέθοδοι Βιώσιμης Διατροφής μέσα από τα Δίκτυα των Κ.Π.Ε./Κ.Ε.ΠΕ.Α» | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας | «Η επίδραση της διατροφής στη σωματική και ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων» (Μουρατίδου Θ.) |
2023 | «Αρχές, Πρακτικές και Μέθοδοι Βιώσιμης Διατροφής μέσα από τα Δίκτυα των Κ.Π.Ε./Κ.Ε.ΠΕ.Α» | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας | «Τρόφιμα και Περιβάλλον: Από τη βιώσιμη παραγωγή στη βιώσιμη κατανάλωση»» (Τσικαλάκης Γ.) |