Την Πέμπτη 11.12.2025, το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του ΕΛΜΕΠΑ υλοποίησε την εκπαιδευτική δράση «Από τα Υπερ-Επεξεργασμένα στα Θρεπτικά Κρητικά Τρόφιμα: Εκπαίδευση για Εφήβους», στο πλαίσιο του έργου «Κρήτη – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026».
Στη δράση συμμετείχαν μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Σητείας, οι οποίοι μέσα από διαδραστική παρουσίαση και ομαδική εργασία ανέλυσαν ετικέτες τροφίμων και γνώρισαν βασικές αρχές της Κρητικής Διατροφής.
Υπεύθυνος της δράσης ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής Χριστόφορος Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του μέλους ΔΕΠ Δρ. Βασίλειου Ράικου και της τελειόφοιτης φοιτήτριας κας Άννας Κρυσταλλά.

