Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φοιτητών Διαιτολογίας (ENDietS)

. 
 
Τίτλος: Empowering Dietetic Students: Study abroad experiences –  the UK and US.
 
Πότε;: 27 Μαΐου, στις 7 μ.μ.
Περιγραφή: Πολλοί φοιτητές ονειρεύονται να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σπουδάζοντας στο εξωτερικό, είτε πρόκειται για πρόγραμμα σπουδών, πρακτική άσκηση, κατάρτιση ή θερινή φοίτηση. Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μια συναρπαστική εμπειρία που προσφέρει την ευκαιρία για βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και την επέκταση των κοινωνικών δικτύων. Πολλοί μαθητές σε όλο τον κόσμο τη θεωρούν μια συναρπαστική περιπέτεια που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ευκαιρίες.
Το επερχόμενο διαδικτυακό σεμινάριο θα προσφέρει μια ευκαιρία να ακούσετε την προσωπική εμπειρία δύο φοιτητριών Διαιτολογίας από την Τουρκία που θα μοιραστούν τις πολύτιμες εμπειρίες τους από τις σπουδές τους στο εξωτερικό, πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πρώτη Ομιλήτρια: Sena Karavas.
 
Η Sena Karavas είναι υπότροφος του προγράμματος Fulbright και υποψήφια Μεταπτυχιακού «Δημόσιας Υγείας» στο Πανεπιστήμιο «UC Berkeley». Πήρε το πτυχίο της στη Διαιτολογία από το Πανεπιστήμιο «Istanbul Medeniye» το 2022. Είναι πρώην ασκούμενη στο Πανεπιστήμιο του Leiden μέσω του προγράμματος Erasmus και ολοκλήρωσε την έρευνά της στο Imperial College του Λονδίνου το 2021. Η τρέχουσα έρευνά της αφορά τη Διατροφή και τη Διατροφική Πολιτική για τη Δημόσια Υγεία. Στο επερχόμενο διαδικτυακό σεμινάριο, θα μοιραστεί την εμπειρία της, υπό τον τίτλο της παρουσίασης “Ενδυνάμωση μελλοντικών διαιτολόγων: Η δύναμη της μελέτης στο εξωτερικό”.
 
Δεύτερη Ομιλήτρια: Gizem Acar
 
Η Gizem είναι Διαιτολόγος με εμπειρία στην Κλινική διατροφή και τη Δημόσια υγεία. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος από το Τμήμα Ιατρικής του UCL και αυτή τη στιγμή εργάζεται για διδακτορικό της στη Φαρμακευτική Σχολή του UCL, που χρηματοδοτείται από το «UK Food Systems» CDT. Επίσης, εργάζεται ως Μεταπτυχιακή βοηθός διδασκαλίας σε ενότητες Παχυσαρκίας, Δημόσιας υγείας και Κλινικής διατροφής. Αντιπροσωπεύει την Τουρκία ως εκπρόσωπος της νεολαίας των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Καρκίνου και είναι μέλος της Ομάδας Ειδικών Βιώσιμων Διατροφών της Βρετανικής Διαιτολογικής Ένωσης. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Gizem περιλαμβάνουν τη Διατροφή για τη Δημόσια υγεία, το σχεδιασμό προγραμμάτων διατροφής και προαγωγής της υγείας στπρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, τις μη μεταδοτικές ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή, τις βιώσιμες διατροφές καθώς και την επιστήμη της συμπεριφοράς για την αλλαγή των διατροφικών πρακτικών. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους του διαδικτυακού σεμιναρίου, θα παρουσιάσει την εμπειρία της με τίτλο «Exploring Nutrition Research Opportunities and Dietetic Practices in UK» για να εμπνεύσει φοιτητές διαιτολογίας που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Για τη συμμετοχή τους στο διαδικτυακό σεμινάριο, οι φοιτητές/τριες μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο, προκειμένου να εγγραφούν:  https://zoom.us/webinar/register/WN_5t1_BaixSbKP7Jt8NMeKlA
image.png
Μετάβαση στο περιεχόμενο