Μήνας/έτος |
Διοργάνωση |
Τίτλος Εισήγησης, Παρουσίασης / παρέμβασης ΕΛΜΕΠΑ |
05/2025 | Ελληνική Εταιρεία Άνοιας. Νόσος Alzheimer, από τις επιστημονικές εξελίξεις στην ολοκληρωμένη φροντίδα, 17-18.05.2025 | Το μέλος ΔΕΠ του ΤΕΔΔ, Δρ. Χριστόφορος Παπανδρέου, θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στις εργασίες του συνεδρίου Νόσος Alzheimer, από τις επιστημονικές εξελίξεις στην ολοκληρωμένη φροντίδα, το οποίο θα λάβει χώρα στην Αίγλη Ζαππείου το χρονικό διάστημα 17-18 Μαΐου 2025, παρουσιάζοντας την εισήγηση με τίτλο: ‘Ο ρόλος των Omics στην ανακάλυψη βιοδεικτών και την προώθηση της έρευνας για την άνοια’. |
1/2025 | 9ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: Microbiome Movement Summit Europe
Βαρκελώνη, 28-30.01.2025 |
Το μέλος ΔΕΠ του ΤΕΔΔ Δρ. Χριστόφορος Παπανδρέου, συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στις εργασίες του 9ου Διεθνούς συνεδρίου Microbiome Movement Summit Europe, το οποίο έλαβε χώρα στην Βαρκελώνη το χρονικό διάστημα 28-30 Ιανουαρίου 2025, παρουσιάζοντας την εισήγηση με τίτλο: ‘Μικροβίωμα και Νευροεκφυλιστικές Νόσοι: Μια Επισκόπηση Επιδημιολογικών Δεδομένων & Μελλοντικές Ερευνητικές Κατευθύνσεις’. |
11/2024 | Διεθνές Συνέδριο με θέμα:
‘Εκπαίδευση για την ιδιότητα του παγκόσμιου ενεργού πολίτη’ Ινσιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Global Education Network Europe (GENE) Πειραιάς 01-02.11.2024 |
Το μέλος ΔΕΠ του ΤΕΔΔ Δρ. Αντωνέλλα Ψαρουδάκη, συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο με την εισήγηση: ‘Η Παραδοσιακή Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο Βιώσιμης Ανάπτυξης & Διατήρησης του Φυσικού Περιβάλλοντος’. |
5/2024 | 10ο Διεθνούς Επιστημονικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ) με θέμα: ‘Κοινωνική & Εκπαιδευτική Προσαρμοστικότητα. Μετανάστευση, Ένταξη, Αειφορία και Ψηφιακές τεχνολογίες’
Ηράκλειο Κρήτης 16-19.05.2024 |
Βράβευση επιστημονικής εργασίας του μέλους ΕΤΕΠ του ΤΕΔΔ και υποψηφίου Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας κ. Ιωάννη Σφενδουράκη Διαιτολογίας με τίτλο: Food Security & Dietary Integration: Results of a doctoral study concerning immigrants in Crete’ απέσπασε το Βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας στη θεματική ενότητα Μετανάστευση & Ένταξη. |
11/2024 | 3d Annual Experiential Conference with American, International and Greek Scholars’ με θέμα ‘Cretan Lifestyle 2024: Mediterranean Tradition & Modern Applications’
Ηράκλειο Κρήτης 29.10 έως 02.11.2024 |
Προπτυχιακοί φοιτητές του ΤΕΔΔ συμμετείχαν με εισήγηση στο Διεθνές Συνέδριο ‘3d Annual Experiential Conference with American, International and Greek Scholars’ με θέμα ‘Cretan Lifestyle 2024: Mediterranean Tradition & Modern Applications’. |
9/2024 | Διεθνές Συνέδριο
‘Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, Green Heritage’ Μυτιλήνη, 2-3 Σεπτεμβρίου
|
Συμμετοχή μέλους ΔΕΠ του ΤΕΔΔ κας Αντωνέλλας Ψαρουδάκη στο διεθνές συνέδριο με θέμα: ‘Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, Green Heritage’. Το μέλος ΔΕΠ συμμετείχε με εισήγηση με τίτλο: ‘Η σημασία της διατροφικής ταυτότητας ως επιπλέον στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στο παραδοσιακό πρότυπο’, μελέτη περίπτωσης ως καλή πρακτική. |
9/2024 | Σημαντική διάκριση διδακτικού προσωπικού του ΤΕΔΔ | Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΔΔ, Χριστόφορος Παπανδρέου, κατατάχθηκε στο κορυφαίο 2% των επιστημόνων στον τομέα της «Διατροφής & Διαιτολογίας» (λίστα του Stanford για το 2024). |
9/2023 | Διεθνές Επιστημονικό Σεμινάριο: Comprehensive study of well-being throughout life: Physical activity and nutrition influences Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ΕΚΠΑ & ερευνητική ομάδα Psychological and Transcultural Aspects of Health and Illness. | Mediterranean Diet & Neurodegenerative Diseases (Maraki. M) |
10/2022 | 3rd International Conference on Environemental Design | Transforming a power plant into an Educational Centre: Agia Small Hydroelectric Power Plant (Σ3. Panagiotis J. Bourbourakis and Georgios J. Tsikalakis) |
9/2022 | 1st International Conference of Nutritional Sciences and Dietetics “Department of Nutritional Sciences and Dietetics of theInternational Hellenic University and the Association of Dietitians-Nutritionists of Greece.” | «Public health actions that appear promising to halt obesity» (Mouratidou T.) |
10/2022 | 4ο Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας
Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων & Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας |
Ανοσοδιατροφή στα ρευματικά νοσήματα (Μαράκη Μ.) |
11/2022 | 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας
Ελληνική Εταιρεία Νευρολογίας |
Διατροφή & Νόσος Parkinson (Μαράκη Μ.) |
11/2022 | webinar: Διεπιστημονική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας Τομέας Πρόνοιας & Ιατρείο Μεταβολικών Νοσημάτων ΑΤΠΣΥΤΕ | Μεσογειακός τρόπος ζωής: Η επιλογή μας για προστασία από τον Covid και η λύση για την παχυσαρκία (Μαράκη Μ.) |
10/2022 | RETASTE Conference | Saving Resources through Nutrition in the context of Education for Sustainability – The example of the Cretan Diet model (Christoforidi I., Filippaki A., Alexopoulou A., Daliakopoulos I.D., Psaroudaki A.) |
10/2022 | RETASTE Conference | Pilot training in Cretan diet and food reuse (Filippaki A., Christoforidi I., Alexopoulou A., Psaroudaki A.) |
10/2022 | 70th international Congress and Annual Meeting of the Society for Medicinal Plant and Natural Product Research | Phytochemical study of Campanula pelviformis, an edible species of eastern Crete (Tsiftsoglou O., Lagogiannis G, Psaroudaki A., Vatsiotou K., Lazari D.) |
10/2022 | TERRAENVISION | Bringing the Wood and Scrub to the Mediterranean Urban Park (Christoforidi, I., Kollaros, D., Papadakaki, M., Psaroudaki, A., Manios, T., and Daliakopoulos, I.N) |
9/2021 | 28th European Congress on Obesity (ECO2021) | Obesity and variation of human body hydration (A. Chatzaki, G. Bempis, M.-A. Moysaki, F. Papaiacovou, V. Zafiropulos) |
9/2021 | International Conference on Water and Energy
University of Chlef |
Exploitation of hydroelectric potential of the irrigation reservoirs in Eastern Crete (Georgios J. Tsikalakis, Panagiotis J. Bourbourakis, Nikolaos Makrinakis) |
9/2021 | 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας «Οικολογία και Διατήρηση της Φύσης: πρόοδος και προκλήσεις σε εποχή κρίση
Τροφοχιλιόμετρα: Ερωτήματα δεοντολογία για τη σχέση οικολογίας και οικονομία |
Τροφοχιλιόμετρα: Ερωτήματα δεοντολογία για τη σχέση οικολογίας και οικονομία (Τσικαλάκης Γ.) |
10/2021 | 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer & 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων
Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών |
Μεσογειακή Δίαιτα και Νόσος του Πάρκινσον (Μαράκη Μ.) |
10/2021 | 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων | Μεσογειακή Δίαιτα και Νόσος του Πάρκινσον (Μαράκη Μ.) |
10/2021 | 3ο Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων & Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας | Μεσογειακή Δίαιτα και νόσος Parkinson (Μαράκη Μ.) |
10/2020 | Ρευματικά νοσήματα και Διατροφή. Διαδικτυακό Πανθεσσαλικό Συνέδριο | Γνωρίζοντας τα ρευματικά νοσήματα (Μαρκάκη Α.) |
10/2020 | 13ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, | Διαμόρφωση και εφαρμογή διατροφικής πολιτικής: trans λιπαρά οξέα (Μουρατίδου Θ.) |
2020 | 13th Macedonian Congress on Nutrition & Dietetics | Hydration of the human body and its relation with obesity (A. Chatzaki, V. Zafiropulos, G. Bempis, M.-A. Moysaki, F. Papaiacovou) |
2019 | 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης | Επιδράσεις της διατροφής, της άσκησης και του ύπνου στο μεταγευματικό μεταβολισμό (Μαράκη Μ.) |
2019 | 29ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών | Επίδραση της θεραπευτικής άσκησης και φυσικής δραστηριότητας στην παχυσαρκία & τη λιπιδαιμία (Μαράκη Μ.) |
2018 | 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή «Ιατρικής της Άθλησης», Εργαστήριο Αθλητιατρικής, ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ | Κατάρτιση διαιτολογίου για αθλητές (Μαράκη Μ.) |
2018 | 1st European Conference of the European Forum for Primary Care “Vulnerability and Compassion: The role of Primary Care in Europe” How to overcome the austerity period?” | Nutritional status and adherence to Mediterranean diet of family caregivers of Alzheimer’s disease patients (Μarkaki A, Chalkiadaki A, Stefanoudaki G, Chroniari M, Panagiotakis S, Tziraki Ch) |
Έτος | Διοργάνωση | Τίτλος εισήγησης / παρέμβασης ΕΛΜΕΠΑ |
2024 | Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία ΕΛΜΕΠΑ Ημερίδα με θέμα: Η ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Κρήτη/Kriti
Πολιτιστική Αίθουσα ΛΑΤΩ Κριτσά, 21 Δεκεμβρίου |
‘Διατροφική αξία του ελαιολάδου και σύγκρισή του με άλλα λίπη και έλαια που χρησιμοποιούντα στην εσιτίαση’ (Φραγκιαδάκης Α. Γ.) |
2024 | Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία ΕΛΜΕΠΑ Ημερίδα με θέμα: Η ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Κρήτη/Kriti
Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Υγείας, ΕΛΜΕΠΑ Ηράκλειο, 19 Δεκεμβρίου |
‘Διατροφική αξία του ελαιολάδου και σύγκρισή του με άλλα λίπη και έλαια που χρησιμοποιούντα στην εσιτίαση’ (Φραγκιαδάκης Α. Γ.) |
2024 | Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, Green Heritage: Οι Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά’
ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε. & ERASMUS+ Επιμελητήριο Λέσβου Μυτιλήνη, 02-03 Σεπτεμβρίου |
Συμμετοχή στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στη θεματική ενότητα ‘Η περίπτωση της αγροδιατροφικής παράδοσης του χαρουπιού στην Κρήτη’ (Φραγκιαδάκης Α. Γ.) |
2024 | Τελική εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκού Σχεδίου ‘Moving’
Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου ‘Θεομήτωρ’ Ρέθυμνο, 24 Ιουλίου |
‘Τοπικά συστήματα τροφίμων και οικονομίας’ (Φραγκιαδάκης Α. Γ.) |
2023 | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ | ‘Διατροφή και παιχνίδι’ (Σφακιανάκη Ε.) |
2023 | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ | ‘Υγιεινή διατροφή κατά την παιδική ηλικία» Συστάσεις για υγιεινή διατροφή και προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο’ (Σφακιανάκη Ε.) |
2023 | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου | ‘Υγιεινή διατροφή κατά την ενήλικη ζωή, συστάσεις & προτάσεις για υγιεινά γεύματα’ (Σφακιανάκη Ε.) |
2023 | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας | ‘Η επίδραση της διατροφής στη σωματική και ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων’ (Μουρατίδου Θ.) |
2023 | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας | ‘Τρόφιμα και Περιβάλλον: Από τη βιώσιμη παραγωγή στη βιώσιμη κατανάλωση’ (Τσικαλάκης Γ. |
2022 | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας | ‘Yγιεινή διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία με αντίστοιχες προτάσεις για γρήγορο και υγιεινό σνακ στο σχολείο’ (Μουρατίδου Θ., Σφακιανάκη E.) |
2022 | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ | «Υγιεινή διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία»Συστάσεις για υγιεινή διατροφή και προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο» (Σφακιανάκη Ε.) |
2022 | Rutgers University (U.S.A.) and the Hellenic Mediterranean University (Greece) | Cretan Diet: A journey from the Minoan era to an evidence-based therapeutic nutrition (Markaki A.) |
2021 | Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής του ΕΛΜΕΠΑ | ‘Η σωστή διατροφή των παιδιών της πρώιμης εφηβικής ηλικίας’ (Μουρατίδου Θ., Σφακιανάκη E.) |
2020 | Διαδικτυακό σεμινάριο του εθνικού δικτύου: «ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΥΓΕΙΑ» Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου | ‘Διατροφικά προγράμματα παρέμβασης στο σχολικό περιβάλλον’ (Μουρατίδου Θ.) |
2019 | ΕΔΔΕ Κρήτης | ‘Διατροφική θεραπεία Τελικού Σταδίου Χρόνιας Νεφρικής Ανεπάρκειας’ (Μαρκάκη Α.) |
Μήνας/έτος | Διοργάνωση | Τίτλος παρουσίασης / παρέμβασης ΕΛΜΕΠΑ |
4/2025 | AD/PD 2025 Advances in Science & Therapy. International Conference on Alzheimer’s and Parkinson’s Diseases and Related Neurological Disorders, Βιέννη
1-5.4.2025 |
Το μέλος ΔΕΠ του ΤΕΔΔ, Δρ. Χριστόφορος Παπανδρέου, θα συμμετάσχει με πόστερ στις εργασίες του συνεδρίου AD/PD 2025 – Advances in Science & Therapy. International Conference on Alzheimer’s and Parkinson’s Diseases and Related Neurological Disorders, το οποίο θα λάβει χώρα στη Βιέννη το χρονικό διάστημα 1-5 Απριλίου 2025. |
1/2025 | E. Psylinakis, A. Manidis, F. Makris, N. Thalassinos, A. Markaki, V. Kounelaki, E. Sfakianaki, A. Spyridaki. Gluten-Free Diet and Health-Related Quality of Life: The Validated Hellenic Version of the Celiac Dietary Adherence Test. Nutrients, 2025 17(2): 353 | E. Psylinakis, A. Manidis, F. Makris, N. Thalassinos, A. Markaki, V. Kounelaki, E. Sfakianaki, A. Spyridaki. Gluten-Free Diet and Health-Related Quality of Life: The Validated Hellenic Version of the Celiac Dietary Adherence Test. Nutrients, 2025 17(2): 353. |
12/2024 | 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, Ιωάννινα, 15-17.12.2025 | Το μέλος ΔΕΠ του ΤΕΔΔ, Δρ. Χριστόφορος Παπανδρέου, συμμετείχε με πόστερ στις εργασίες του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, το οποίο έλαβε χώρα στα Ιωάννινα το χρονικό διάστημα 15-17 Δεκεμβρίου 2024. |
11/2024 | 10o Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής, Θεσσαλονίκη, 1-3.11.2025 | Το μέλος ΔΕΠ του ΤΕΔΔ, Δρ. Χριστόφορος Παπανδρέου, συμμετείχε με πόστερ στις εργασίες του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής, το οποίο έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη το χρονικό διάστημα 1-3 Νοεμβρίου 2024. |
10/2024 | Sociedad Española de Oncología Médica, Madrid, 14-18.10.1014 | Το μέλος ΔΕΠ του ΤΕΔΔ, Δρ. Χριστόφορος Παπανδρέου, συμμετείχε με πόστερ στις εργασίες της Sociedad Española de Oncología Médica, το οποίο έλαβε χώρα στη Μαδρίτη το χρονικό διάστημα 14-18 Οκτωβρίου 2024. |
10/2024 | 2ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας (ΙCONSD), Θεσσαλονίκη, Porto Palace Hotel, 11-13 Οκτωβρίου 2024 | Συμμετοχή ΤΕΔΔ στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας (ΙCONDS). Στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου και συγκεκριμένα στη στρογγυλή τράπεζα θεμάτων, συμμετείχαν μετά εισηγήσεων η Πρόεδρος του ΤΕΔΔ κα Αναστασία Μαρκάκη, τα μέλη ΔΕΠ Δρ. Βασίλης Ράϊκος και Δρ. Αντωνέλλα Ψαρουδάκη καθώς και φοιτητές του ΤΕΔΔ με poster Ανακοινώσεις. |
11/2024 | 3rd International Conference on Cretan Lifestyle: The Cretan Way of Life – Past, Present, and Future, October 29–November 2, 2024, Amirandes Grecotel Boutique Resort, Heraklion, Crete, Greece | A. Spyridaki, C. Charalambous, E. Psylinakis, N. Thalassinos, V. Kounelaki, A. Gemenitzi, A.G. Markaki. The relationship between dietary habits and symptoms in patients with multiple sclerosis. |
10/2024 | 2nd International Conference of Nutritional Sciences and Dietetics (ICONSD), October 11–13, 2024, Porto Palace Hotel, Thessaloniki, Greece
|
E. Psylinakis, A. Markaki, A.-M. Dafouli, A. Spyridaki. Relationship between adherence to the Mediterranean diet and health-related quality of life in celiac patients. |
6/2024 | 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεφρολογίας, 19–21 Ιουνίου 2024. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα | Α. Μαρκάκη, Α. Χαρωνιτάκη, Α. Προεστάκης, Ε. Ορφανού, Ε. Ψυλινάκης, Α. Σπυριδάκη. Σχέση μεταξύ ευαισθησίας στο άγχος και σύστασης σώματος σε αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς. |
10/2024 | Διεθνές Συνέδριο με θέμα: ‘Cretanlifestyle. Mediterranean Tradition & Μodern Applications’, ‘3rd Annual Experiential Conference with American International and Greek Scholars’Ηράκλειο Κρήτης 29.10 έως 02.11.2024 | Συμμετοχή μέλους ΔΕΠ του ΤΕΔΔ κας Αντωνέλλας Ψαρουδάκη με poster ανακοίνωση στο ‘3rd Annual Experiential Conference with American International and Greek Scholars’ διεθνές συνέδριο με θέμα: ‘Cretanlifestyle. Mediterranean Tradition & Μodern Applications’. Ο τίτλος της poster ανακοίνωσης ήταν: ‘The decrease of available traditional nutritional information In today’s society: Α case study of three indigenous edible plants’. |
10/2024 | 2nd International Conference of Nutritional Sciences and Dietetics (ICONSD 2024) | E. Psylinakis, A. Markaki, A.-M. Dafouli, Μ. Kanaki, Α. Manidis, Ν. Thalassinos, A. Spyridaki. Relationship between adherence to the Mediterranean diet and health-related quality of life in celiac patients. 2nd International Conference of Nutritional Sciences and Dietetics (ICONSD 2024), October 11–13, 2024, Porto Palace Hotel, Thessaloniki, Greece. |
9/2023 | 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών | Το μέλος ΕΤΕΠ του ΤΕΔΔ κ. Ιωάννης Σφενδουράκης, συμμετείχε στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με την Εισήγηση με τίτλο: ‘Food Security & Dietary Integration: Results of a doctoral study concerning immigrants in Crete’. |
10/2023 | 13th International Gut Microbiology Symposium, Scotland | Microencapsulation and its efficacy in protecting the viability of a novel anaerobic bacterium (Anwar Kandari, Jenny C. Martin, Vassilios Raikos, Karen P. Scott) |
10/2022 | PEC Innovation 2022 | A. Spyridaki, E.-K. Kotsoni, N. Thalassinos, E. Sfakianaki, I. Sfendourakis, A. Markaki (2022). The gluten-free diet challenge in adults with coeliac disease: the Hellenic survey. PEC innovation 2022 1:100037. |
10/2022 | 34ο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο | Διερεύνηση του Επιπολασμού των Τροφικών Αλεργιών σε Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας στην Ελλάδα (Σεμίνα Λαμπαούνα, Γεώργιος Φραγκιαδάκης, Μαρία Μαράκη, Γεώργιος Τσικαλάκης, Θεονύμφη Ταβλαδάκη) |
9/2022 | Psychology, health & medicine 2022 | A. Spyridaki, E. Psylinakis, D. Chatzivasili, N. Thalassinos, V. Kounelaki, A. Charonitaki, A. Markaki. Adherence to the Mediterranean diet is linked to reduced psychopathology in female celiac disease patients. Psychology, health & medicine 2022 28(6), 1634–1639. |
9/2022 | 34ο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο | Πανδημία της Νόσου Covid-19 και Επιδημία της Παχυσαρκίας σε Παιδιά και Εφήβους (Γεωργία Ψαρουδάκη, Γεώργιος Α. Φραγκιαδάκης, Ειρήνη Σφακιανάκη, Γεώργιος Τσικαλάκης, Θεονύμφη Ταβλαδάκη) |
10/2020 | Nutrition Society Summer Conference, Scotland | Broad bean hull as a functional ingredient for the development of high-fibre bread (Qian Qian Ni, Viren Ranawana, Helen E. Hayes, Nicholas J. Hayward, Vassilios Raikos) |
10/2019 | 13th European Nutrition Conference, Ireland | Vicia faba hull: A novel source of fibre, and a functional food with antidiabetic properties (Viren Ranawana, Gordon McDougall, Nicholas Hayward, Vassilios Raikos) |
7/2018 | Institute of Humanities & Social Sciences | Tracking high school and University Performance: a case study in Nutrition Dietetics Department’, Ioannis Sfendourakis, Nikolaos Thalassinos, Georgios A. Fragkiadakis |
7/2018 | 5th International Conference on Clinical Nutrition, Austria | Formulating orange oil-in-water beverage emulsions for effective delivery of bio-actives: influence of carrier oil type on chemical stability, antioxidant activity and in vitro bioaccessibility of lycopene (Erika Meroni, Vassilios Raikos) |
9/2017 | Institute of Humanities & Social Sciences | The problems faced by vocational high school students in Tertiary Technological Education: Nutrition & Dietetics’ Nikolaos Thalassinos, Ioannis Sfendourakis, Georgios A. Fragkiadakis |
10/2016 | Future Academy®
Cognitive – Counselling Research & Conference Services Sciences |
‘Studies success in Tertiary Technological Education: A case in Nutrition-Dietetics’, Ioannis Sfendourakis, Nikolaos Thalassinos, Aspasia Spyridaki, Anastasia Markaki, Vasilis Zafiropulos, Georgios A. Fragkiadakis |