Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του ΕΛΜΕΠΑ σε συνέδριο με θέμα «Cretan Lifestyle 2023: Mediterranean Tradition & Modern Applications»

Οι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος μας κα. Δήμητρα Καφούσια, κα. Αθηνά Παπαγρηγοράκη, κος. Χαράλαμπος-Ευάγγελος Αποστολάκης και κος. Χρήστος Σιαλαδάκης, και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια κα. Ρέα Σταματίου, ειδικότητα «Τεκμηριωμένη Διαιτητική Πρακτική στη Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων και Αναπηρίας», του Διατμηματικό Π.Μ.Σ. «Διεπιστημονική́ Διαχείριση των Χρόνιων Νοσημάτων, της Αναπηρίας και της Γήρανσης» του ΕΛΜΕΠΑ, συμμετείχαν στο διεθνές συνέδριο «2nd Annual Experiential Conference with American, International and Greek Scholars» με θέμα «Cretan Lifestyle 2023: Mediterranean Tradition & Modern Applications» που έγινε στο Ρέθυμνο στις 13-18/11/2023 και διοργανώθηκε από τον κο. Κάλη Στέφανο, Καθηγητή Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε συνεργασία με την Grecotel Hotels & Resorts, με διευθύνων Σύμβουλο τον κ. Καλαϊτζιδάκη Δημήτρη.

Η εργασία της κας. Καφούσια, φοιτήτριας του 3ου έτους, με θέμα «SWOT Analysis On The Prospects Of Carob Use In Human Nutrition: Crete, Greece» επιλέχθηκε από 5 επιστημονικούς κριτές για προφορική παρουσίαση στην ενότητα «Selected Young Investigators» και δέχτηκε πολλά θετικά σχόλια για την πρωτοτυπία της. Η εργασία αποτελεί μέρος του έργου «Δράσεις για την βέλτιστη αξιοποίηση του δυναμικού της Χαρουπιάς στην Περιφέρεια Κρήτη» με υπεύθυνο προγράμματος από το Τμήμα μας τον  κ. Γιώργο Φραγκιαδάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή.

Εκ μέρους των μελών του Τμήματος και των φοιτητών μας θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά τον Καθηγητή κ. Κάλη, που για 2η συνεχή χρονιά προσέφερε πέντε υποτροφίες στο Τμήμα μας, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους/τις φοιτητές/τριες μας να συμμετάσχουν στη μοναδική αυτή συνδυαστική εμπειρία μάθησης, εξερεύνησης και απόλαυσης του πλούσιου πολιτισμού της Κρήτης που θα τους μείνει αξέχαστη.  

Συγκεκριμένα σχόλια των ίδιων των φοιτητών/φοιτητριών αναφέρουν ότι «η γνωριμία με διαφορετικούς και ταλαντούχους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, επαγγελματιών και φοιτητών, καθώς και η σύνδεση με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που μοιράζονταν το κοινό ενδιαφέρον για τη Μεσογειακή δίαιτα και την επιστήμη ήταν πολύτιμη» και ότι «αυτό που πραγματικά ξεχώρισε σε αυτό το συνέδριο ήταν η εξερεύνηση του παραδοσιακού τρόπου ζωής της Κρήτης, του πολιτισμικού πλούτου και των μοναδικών γεύσεων της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας. Η επιστήμη της διατροφής, του υγιεινού τρόπου ζωής, της γαστρονομίας και της φιλοξενίας μετατράπηκε σε μια απολαυστική βιωματική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο