Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Διεθνή συνάντηση του δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων (F.A.O) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του τμήματος Γεωγραφίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βαλένθια με θέμα: «Διαχείριση στην παραγωγή τροφίμων σε εδάφη με υψηλή αλατότητα»

Το Μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας δρ. Γεώργιος Τσικαλάκης συμμετείχε από 27 έως 31 Μαΐου 2024 στη διεθνή συνάντηση του δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων (F.A.O) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του τμήματος Γεωγραφίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βαλένθια με θέμα: «Διαχείριση στην παραγωγή τροφίμων σε εδάφη με υψηλή αλατότητα» (Food management production on salt effected soils) Ο δρ. Γεώργιος Τσικαλάκης συμμετέχει εθελοντικά στη δράση του δικτύου και είχε την ευκαιρία να κάνει δύο παρεμβάσεις αναφορικά με την αναγκαιότητα πίεσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κοινή μεθοδολογία στα όρια μέτρησης αλατότητας στα εδάφη και στην αλλαγή του πλαισίου δράσης σε μεγάλα έργα διαχείρισης νερού από δημόσιους φορείς και όχι μέσα από συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

 

    Μετάβαση στο περιεχόμενο